Doormodderen met een impasse?

Als omgevingsmanager werk je in projecten langdurig met veel mensen samen. Wat doe je als je weerstand ontmoet en het project van je gebiedsontwikkeling in een impasse raakt? Doormodderen, vechten of oplossen?

Als je doormoddert maak je ook een keuze.

Je gaat mee in de impasse en komt niet echt verder. Iedereen heeft zijn eigen conflictstijl en voorkeur voor bepaalde reacties. Dus kennis van de groepsdynamiek en hoe je daarmee omgaat kan een groot verschil maken.

En wat is het resultaat van sussen en weglopen?  Nóg meer teleurstellingen, een gevoel van onmacht en nog meer onzekerheid in het project. En hoe moet iedereen nu verder met die situatie? Iedereen gaat op elkaar wachten.

Meer van het zelfde?

Er een herhaling van zetten en iedereen draait in een kringetje rond. Je komt met je stakeholdersparticipatie geen stap verder. En wat levert “meer van hetzelfde” op?  Teleurstellingen, persoonlijke vetes, een verziekte relatie met je stakeholders in het project. En als je gaat vechten, ook al krijg je gelijk van de opdrachtgever, dit lost meestal de weerstand niet op. Het resultaat is wel een kostenverhoging van het project door tijdvertraging. Dure grap.

Of je kiest voor oplossen en weer lekker slapen.

De keuze is aan jou.

 Een impasse kan door vele factoren ontstaan. Mensen zijn mondiger en bemoeien zich vaker en actiever met hun omgeving. Dit vraagt om een andere manier van communiceren en samenwerken. Het gaat persoonlijke betrokkenheid en effectief onderhandelen in maatschappelijk complexe projecten. Het gaat over gesprekken “met Impact”. Zodat je snel tot de kern komt en van daaruit kan handelen.

 Wil je weten hoe je dat aanpakt? Zodat je je project versnelt en tijdwinst boekt?

Mijn visie is dat een conflict een botsing is tussen verschillende waarheden die niet in één verhaal passen. Werk samen om er één verhaal van te maken. Betrek iedereen optimaal.

Ik wil graag een bijdrage leveren om met een effectievere werkwijze tijd en geld vrij te maken voor meer projecten om te komen tot een duurzame samenleving.  Daarom is de Masterclass” De impact Regisseur” ontwikkeld op basis van 20 jaar ervaring als mediator, milieujurist en docent in complexe omgevingsprojecten.

Resultaat na deze Masterclass

  • Het voeren van ‘gesprekken met impact’
  • Vergroten van onderling vertrouwen en medewerking van stakeholders
  • Vaardigheden om escalaties te hanteren om een effectieve dialoog te voeren
  • Soepel en snel onderhandelen
  • Toolbox met creatieve werkvormen

Schrijf je nu in voor de Masterclass Impact Regisseur 12 oktober , 2 en 23 november 2015

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen